SANI FESTIVAL


8 ΙΟΥΛΙΟΥ - 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Λόφος της Σάνης


μουσικό σκηνικό κάτω από τ΄αστέρια

Sani Festival


...σημαίνει Λόφος της Σάνης

Λόφος της Σάνης


...το μουσικό ταξίδι ξεκινά εδώ

Λόφος της Σάνης


η καρδιά της μουσικής χτυπάει εδώ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

JAZZ ON THE HILL

To 1992 πραγματοποιείται πειραματικά στο Sani Resort το 1ο Jazz Οn Τhe Hill, ένα τριήμερο αφιερωμένο στη jazz μουσική.  Η διοργάνωση αυτή έδωσε στη συνέχεια το έναυσμα για τη δημιουργία εκδηλώσεων κάτω από μια “ομπρέλα”, που στη συνέχεια απέκτησε όνομα και έμελλε να εξελιχθεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων με παράλληλες δράσεις.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά, το Jazz on the Hill αποτελεί τη σφραγίδα του Sani Festival. Το μοναδικό διεθνές τριήμερο αφιέρωμα στη «μαύρη» μουσική με αδιάλλειπτη παρουσία 23 χρόνων στην Ελλάδα έχει φιλοξενήσει ζωντανούς θρύλους της παγκόσμιας jazz σκηνής, με αποκλειστικές μετακλήσεις, πολλές από αυτές παρουσιάστηκαν πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους και ανέδειξαν, σύστησαν στο κοινό φωτεινά ονόματα καλλιτεχνών που σε ένα βάθος χρόνου κέρδισαν την παγκόσμια καταξίωση: ο Jan Garbarek το 1995, η Cassandra Wilson το 1998 και το 2013, η Dee Dee Bridgewater το 2000, ο Chico Freeman το 2003, ο Charlie Haden το 2005, ο Brad Mehldau, η Lizz Wright, η Betty Carter, ο Ray Brown, η Abbey Lincoln, ο Paul Bley, ο Gonzalo Rubalcaba κ.α.

SOUNDS OF THE WORLD

Ενότητα αφιερωμένη στις μουσικές του κόσμου, ενταγμένη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ από το 2006, αποτελεί απόδειξη πως το Sani Festival εξελίσσει και εμπλουτίζει τις προτάσεις του προς το κοινό, παρακολουθώντας πάντα την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ύστερα από πολλές επιτυχημένες συναυλίες και αποκλειστικές παραγωγές world μουσικής τα προηγούμενα χρόνια, όπως αυτές των Cesaria Evora, Tito Puente, Dulce Pontes, Lila Downs, Teofilo Chandre, Petru Guelfucci, Eliades Ochoa και πολλών άλλων, η ανάγκη για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας επικεντρωμένης σ’ αυτό το τόσο ενδιαφέρον είδος μουσικής ήταν πλέον επιτακτική, συμπληρώνοντας το διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ. Έτσι γεννήθηκε το τριήμερο που ονομάστηκε Sounds of the World.

MUSIC ON FILM VS FILM ON MUSIC

Στη 17η διοργάνωσή του, το καλοκαίρι του 2009, το Sani Festival εγκαινίασε μια νέα ενότητα με το φιλόδοξο στόχο να την καθιερώσει στο εξής, πλάι στις υπόλοιπες ενότητές του. Ετσι, άνοιξε μια γέφυρα επικοινωνίας του κοινού με θρύλους του διεθνούς κινηματογράφου. Και στο παρελθόν το φεστιβάλ έχει φλερτάρει με τον κινηματογράφο, πραγματοποιώντας στο πλαίσιο του Jazz on the Hill το πρώτο cine-concert, με την προβολή ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή του μουσικού Abdullah Ibrahim και στη συνέχεια συναυλία του καλλιτέχνη.

Επομένως, η αφορμή μόνο έλειπε, κι έτσι το Sani Festival συνέδεσε τη μουσική δημιουργία με την κινηματογραφική μαγεία σε ένα τριήμερο αφιέρωμα στο διάσημο Γάλλο συνθέτη Michel Legrand, με προβολές ταινιών τη μουσική των οποίων συνέθεσε ο σπουδαίος μουσικός και μια συναυλία του ίδιου με το τρίο του και την ιέρεια της ποπ, Alison Moyet, στο πλευρό του, να ερμηνεύει τις γνωστότερες επιτυχίες του.

Το 2010 το Music on Film vs Film on Music τίμησε με την παρουσία του ο Peter Greenaway ο οποίος παρουσίασε στο κοινό του Sani Festival ένα υπερθέαμα εικόνας και ήχου, «μια performance ζωντανού κινηματογράφου» όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

GREEK VARIATIONS

Από το 1993 μέχρι σήμερα από τη σκηνή του Sani Festival παρέλασαν μεγάλοι Έλληνες δημιουργοί αφήνοντας κάτι από την αύρα τους στο χώρο: Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Ελένη Καραΐνδρου, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Χαρούλα Αλεξίου, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Δήμητρα Γαλάνη, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας είναι μερικά μόνο ονόματα από τους κολοσσούς του ελληνικού μουσικού στερεώματος που έδωσαν και δίνουν το στίγμα και την έμπνευσή τους στο ελληνικό τμήμα του Sani Festival. Τομέας που χαίρει τεράστιας αποδοχής, τόσο από το κοινό και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας όσο και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, που με την παρουσία τους τιμούν έναν από τους πλέον εδραιωμένους ελληνικούς πολιτιστικούς θεσμούς.

CLASSICAL WAVES

Μετά την πολυετή πορεία της ενότητας SaniClassic - μια ενότητα αφιερωμένη στην κλασική μουσική που προσέφερε για χρόνια πεδίο δράσης σε νέους ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες - η πιο διαχρονική μουσική «ανέβηκε» πλέον το 2013 στο Λόφο της Σάνης. Μεγάλες ορχήστρες, μικρά σχήματα και μοναδικοί καλλιτέχνες σε σημαντικές μουσικές συμπράξεις δίνουν στη σκηνή του Sani Festival κονσέρτα που μαγεύουν το κοινό.

CINE BREEZE

Tο Sani Festival αγκαλιάζει τον κινηματογράφο και προτείνει σημαντικές δημιουργίες της 7ης τέχνης, δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή σινεφίλ εμπειρία στο θερινό σινεμά της Σάνης.

Με έμφαση σε θεματικά κινηματογραφικά αφιερώματα και αναπτύσσοντας συνεργασίες με καθιερωμένους κινηματογραφικούς θεσμούς, το 2013 το πρόγραμμα του SaniFestival περιελάμβανε ένα διήμερο αφιέρωμα στις καλύτερες και διεθνώς βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, σε συνεργασία με το Thessaloniki International Short Film Festival.

FINE GREEK MUSIC TALENTS

Η ενότητα αυτή ξεκίνησε με τη φιλοδοξία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ευρύ πεδίο δράσης αφιερωμένο στις νεανικές μουσικές αναζητήσεις, σε μια εποχή που οι νέοι πρέπει να έχουν καλλιτεχνική διέξοδο και ευκαιρίες. Στόχος, η προβολή του έργου τους και η συνεισφορά στη δημιουργία ενός δικού τους κοινού

AVANT GARDE THEATRE

Ηενότητα του Sani Festival, Avant Garde Theatre, ξεκίνησε πειραματικά από την ανάγκη κάλυψης ενός καλλιτεχνικού κενού που αφορά στη σύγχρονη θεατρική δημιουργία και την ικανοποίηση των αναζητήσεων του κοινού που ενδιαφέρεται γι’ αυτού του είδους την τέχνη. Κύρια επιδίωξη αποτέλεσε η προβολή νέων θεατρικών δυνάμεων και η ανάδειξη της σύγχρονης θεατρικής ματιάς στη δραματουργία και την τεχνοτροπία των καλλιτεχνών.

Copyright Sani Resort © 2014
Design By: Developed By: